En we zijn veilig aangekomen!

Eindelijk is het moment daar: dé bosklassen editie 2016

Na een warm afscheid van onze mama’s, papa’s, broers, zussen en vrienden stappen we de bus op richting Blegny. Buiten is het vochtig en mistig maar in de bus zitten we al snel in zuiderse sferen dankzij de film ‘Cool Runnings’. Hier en daar een gniffel omwille van een grappig filmfragment maar vooral gesprekken over wat al dan niet komen zal op deze vijfdaagse.

Na een dik uurtje rijden, komen we aan onze stopplaats. Vandaar is het nog een korte (Hoewel sommige kinderen dit zullen tegenspreken.) wandeling naar de mijnen. Na het middageten duiken we 30 meter de schacht in. We horen veel verhalen over hoe de mijnwerkers hier vroeger moesten leven en werken. De kinderen waren één en al oor.

Na deze boeiende stop is het in rechte lijn naar jeugdherberg: ‘De Veurs’, onze verblijfplaats voor de komende 4 nachten. De kamerverdeling wordt positief onthaald en kinderen pakken de koffers uit. Heel wat blije gezichtjes door de vele verborgen briefjes in de koffers. Dank jullie wel daarvoor!

Na een beetje rust genieten we van één (of meerdere) bord(en) spaghetti. Vervolgens is er nog tijd om brieven te schrijven en spelletjes te spelen. Om 21.00 is het dan bedtijd. We gaan naar de kamer voor het avondritueel. Hop naar dag 2!

Bekijk hier zeker de foto’s.

100_3124-large

 

7 gedachtes over “En we zijn veilig aangekomen!”

  1. ziet er mij kei tof uit . Zeer boeiend om dit is even van dichtbij te zien . Amuseer je deze week . Wij duimen voor goed weer . Dikke kus van ons

  2. aan al de schatjes van het zesde leerjaar ,
    we wensen jullie heel veel plezier op bosklassen …blij dat jullie goed zijn aangekomen en al in de mijn geweest zijn …toffe foto ’s trouwens ! hopelijk hebben julie allemaal goed geslapen om fris en monter de tweede dag te beginnen .have fun !!!!!!! mama dario en +papa robert en broer donato .

  3. Wauw! Ziet er kei leuk en tof uit! Amuseer jullie allemaal maar goed! En aan onze lieve meid Elena alvast een heel gelukkige happy birthday gewenst (26/10/2016)!!!! Geniet ervan lieve schat en amuseer je nog goed! Tot vrijdag! xxx (mama en papa Elena)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *